Vic Firth Universal Practise Tips – keino hiljaiseen harjoitteluun

Image

Rumpaleiden tekniikkaharjoituksiin on ollut tarjolla erilaisia vaimeaäänisiä alustoja iät ja ajat, mutta nyt niidenkin kopinan voi vaimentaa vieläkin hiljaisemmaksi.

Näin lupaa ainakin Vic Firth, jonka Universal Practise Tips -kumitupet pujotetaan tavallisiin rumpukapuloihin pehmentämään nupin osumista alustaan. 

”Siitä lähtien, kun esittelimme kuminupeilla varustetut Chop-Out-harjoituskapulat marssi- ja settirumpaleille, olemme saaneet toistuvia pyyntöjä kehittää pelkät kumitupet, jotka voisi asentaa mihin tahansa kapuloihin”, toteaa Neil Larrivee, Vic Firthin oppimateriaali- ja tuotekehitysosaston johtaja.
Hänen mukaansa Universal Practise Tips -vaimentimilla mitkä tahansa standardikapulat muuttuvat hiljaiseen harjoitteluun sopiviksi käden käänteessä.

Vic Firthin tiedotteessa kerrotaan, että kumiseoksen kimmoisuus vastaa normaalin kapulan nuppia ja antaa autenttisen soittotuntuman.
Tupen muotoilu on kyllin tiivis, jotta se pysyy paikoillaan soiton aikana, mutta materiaali joustaa sen verran, että tupet saa myös kätevästi pois kapuloista.

Lisäbonuksena mainitaan, että kumitupet voi pitää paikoillaan myös varsinaisen soiton aikana, jos on tarpeen tuottaa hieman erikoisempia rumpusoundeja. Etenkin symbaaleihin Universal Practise Tips -tupet tuovat omintakeisen klangin, kerrotaan Vic Firthiltä.

Myyntipakkauksessa on tupet kahteen kapulapariin, tai yhteen pariin ja toiset varalle.

Lisätiedot: Soitin Laine