Zoom Q2N – muusikon videokamera

Image

Zoom Q2N on musiikkiesitysten taltioimiseen suunniteltu videokamera, joka tallentaa HD-tason videokuvan ohessa samalla myös äänen.

Netissä jaettava video voi nykyisin avittaa bändin nousua uskomattoman tehokkaasti, eikä siihen sopivan, julkaisukelpoisen musiikkivideon tekemiseen enää välttämättä tarvita raskasta studiotuotantoa. Nykytekniikalla kuvaus sujuu lähes missä tahansa, vakuuttaa Zoom uuden Q2N-kameransa tiedotteessa.
 
HD-tasoiseen kuvalaatuun pystyvä Q2N on varustettu 160 asteen laajakulma-optiikalla (F2.0/16.6 mm), jonka valovoimaisuus riittää kuvaamiseen esintymislavan himmeässäkin valaistuksessa. Valittavissa on viisi erilaista näkökenttää.
Valaistuksen huomioimiseksi on tarjolla kymmenen valmiiksi säädettyä Scene-vaihtoehtoa, joiden asetuksissa on huomioitu niin kirkkaana räiskyvän valoshown asettamat haasteet konserttilavalla kuin intiimin klubi-miljöön staattinen hämäräkin.

Image

 

Zoom Q2N on varustettu omalla X/Y-stereomikrofonillaan. Audion tallennus tapahtuu 24-bittisinä .wav-tiedostoina ja 96 kHz:n näytetaajuudella.  
Valmistajan mukaan kameran mikrofonin kestää säröytymättä jopa 120 dB:n äänenpaineen.

Äänitysvoimakkuudelle on manuaalisäädön vaihtoehtona säädin Auto Gain -toiminto ja signaalitason tarkkailuun on tasomittarointi kaksivärisellä status-valolla.

Oman mikrofonin vaihtoehtona audiolähteeksi käyvät esimerkkiksi ulkoinen mikrofoni tai mikseri, joiden liittämistä varten Q2N-kamerassa on 3.5 mm:n jakkitulo. 
Kuulokekuuntelua varten on oma jakkinsa, jota voi käyttää myös linjatason stereolähtönä.

Zoom on varustanut Q2N-kameran myös HDMI Type D -mikroliitännällä, jonka ansiosta kameran voi liittää suoraan televisioon.
Tietokonetta varten on USB-liitäntä, joka soveltuu myös iOS-laitteille. Sen kautta voi jakaa realiaikaista kuvavirtaa nettiin. Q2N on yhteensopiva esimerkiksi USTREAM Producerin, Flash Live Media Encoderin sekä Skypen striimaussovellusten kanssa.

Yhteys iOS-laitteeseen vaatii joko iPadin Camera Connection Kit -sovitteen, tai Lightning-liitäntään sopivan USB-kamera-adapterin.

Tiedostojen tallentamiseen Q2N käyttää mikro-SD/SDHC/SDXC-kortteja, joiden maksimikoko voi olla 128 gigatavua.

Laite tukee sekä 720p että 1080p HD-video-formaatteja ja kuvanopeudeksi on valittavissa 1080p/30fps HD, 1080p/24fps HD, 720p/30fps HD, 720p/24fps HD
Q2N tallentaa videota ja ääntä suoraan myös MOV-formaatissa.

Image

 

Zoom Q2N toimii kahdella AA-paristolla, joilla luvataan noin kahden tunnin käyttöaika. Kiinnitystarvikkeiden käyttöä varten laitteen pohjassa on kamerajalustoille sopiva kierre.

Lisätiedot: Soundtools