Antti ”RZY” Riihimäki palkittiin Vuoden musiikintekijänä

Image

Palkinto luovutettiin Riihimäelle Iskelmä Gaalassa 16.2.2024 Tampereen Nokia Arenalla. 

Tiedotteessa kerrotaan, että Teosto myöntää Vuoden musiikintekijä -palkinnon erityisistä ansioista kevyen musiikin saralla. Palkinnolla halutaan osoittaa tunnustusta pitkäjänteiselle, laaja-alaiselle ja monipuoliselle kevyen musiikin tekijälle. 

Antti Riihimäen kädenjälki elää suomalaisen musiikin historiassa erityisesti hip hopin legendojen kautta.
Hänen kappaleitaan ovat muun muassa Cheekin Timantit on ikuisia ja Sillat sekä JVG:n Tarkenee ja Vamos. 

Riihimäki on ollut mukana tekemässä myös sellaisia kevyen musiikin helmiä kuin Antti Tuiskun Hyökyaalto, Ida Paulin ja Kalle Lindrothin Vuonna Nolla tai Erinin Yhtenä sunnuntaina. Elastiselle ja Jenni Vartiaiselle tehty kappale Epäröimättä hetkeekään oli koko vuoden 2021 soitetuin kappale.

Biisinteon lisäksi Riihimäki tunnetaan laaja-alaisena tuottajana, dj:nä ja muusikkona. Hänen tekemistään yhdistää urbaani soundi mutta myös musikaalisuus, joka kumpuaa useiden soittimien soittotaidosta. Tekemisestä näkyy vahva sitoutuminen kaikkein tärkeimpään eli musiikkiin.

”Antti Riihimäki on tyyppiesimerkki henkilöstä, joka on kuin taikuri suurten kevyen musiikin nimien takana. Hän on musiikilliselta osaamiseltaan hyvin monipuolinen, mitä osoittaa menestyskappaleiden takominen vuosi toisensa jälkeen. Hän pystyy myös mukauttamaan tyyliään erinomaisesti kulloiseenkin artistiin ja tilanteeseen sopivaksi.”,  kertoo Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen palkinnon perusteista.

Riihimäki on tehnyt musiikkia ammatikseen jo viisitoista vuotta. Nykyisessä yhtiössään Fried Musicissa hän toimii luovana johtajana ja tehtäviin kuuluu myös uusien luovien kykyjen kasvattaminen. 


”Arvostukseni musiikkia ja musiikintekijöitä kohtaan on valtava ja haluan osaltani olla vaikuttamassa myös siihen, että uusia tekijöitä nousee alalle. Siksi on erityisen suuri kunnia saada tällainen tunnustus”, Riihimäki totesi palkintopuheessaan.

Vuoden musiikintekijä -tunnustuspalkinto jaettiin nyt seitsemättä kertaa. Aiemmin palkittuja ovat Petri Somer (2018), Timo Kiiskinen (2019), Sinikka Svärd ja Juha Tapio (2020), Janne Rintala (2021), Tiina Vainikainen (2022) sekä Saara Törmä (2023). 
Palkinnon saajista päättää Teoston palkintoraati.

Uutinen perustuu Teoston tiedotteeseen. Antti Riihimäen kuva, Teosto.


Antti Riihimäkeä haastateltiin Riffin Ikimuistoiset sessiot -juttusarjaan 2015 ja kyseisen haastattelun voit lukea tämän linkin kautta.