We Jazz jatkaa Digelius Musicin toimintaa

Image

Uusi levykauppa aukeaa keskiviikkona 5.4. osoitteessa Hämeentie 48. Samalla We Jazzin aiempi levykauppatoiminta siirtyy uuteen osoitteeseen ja nyt avautuva levykauppa tunnetaan jatkossa nimellä Digelius Music.

Suomen legendaarisimman levykaupan Digelius Musicin sulkemisuutinen on järkyttänyt musiikin ystäviä Suomessa ja kansainvälisesti. Vuonna 1971 perustetun rakastetun levykaupan tarina saa kuitenkin jatkoa, sillä We Jazz jatkaa levykauppatoimintaansa keskiviikkona 5.4. avautuvassa uudessa kauppatilassa nimellä Digelius Music.

We Jazz Oy ostaa Digelius Musicin aloitteesta osan kaupan jäljelle jäävästä levyvarannosta ja Digelius-brändiin liittyvän liiketoimintaoikeuden. Aiempi Vallilan We Jazz Record Shop jatkaa toimintaansa nimellä Digelius Music Sörnäisten metroaseman kupeessa osoitteessa Hämeentie 48. Samalla Suomen arvostetuimman levykaupan tarina saa jatkoa luontevan sukupolvenvaihdoksen myötä.

"Olemme innostuneita ja mielissämme, että nimenomaan samanhenkinen We Jazz jatkaa Digeliuksen perinteitä, ja puolen vuosisadan kulttuurityömme musiikin ja äänilevyjen parissa saa jatkoa", toteavat Digelius Musicin kauppias Petri Rannikko ja hallituksen puheenjohtaja Martti Veijo.

"Digelius Music ja We Jazz ovat jo vuosien ajan tehneet tiivistä yhteistyötä ja oli selkeää, että Digelius Musicin kauppatoiminnat yhdistettynä We Jazzin vahvaan osaamiseen sekä kotimaisen että ulkomaisen musiikin parissa antavat entistä paremmat edellytykset toimia alalla."

"Olen erittäin otettu, että Digelius näki meidät mahdollisena toimintansa jatkajana", kertoo We Jazz Oy:n toimitusjohtaja Matti Nives (kuvattuna uuden liikkeen edustalla). 

"Oma suhteeni Digeliukseen on läheinen ja arvostava, ja on kunnia-asia lähteä rakentamaan Digeliuksen tarinalle uusia lukuja uudessa paikassa. Asuin vuosia Digeliuksen naapurissa ja kävin lähes päivittäin tervehtimässä kaupan porukoita. Digeliuksen kauppiaan Ilkka 'Emu' Lehtisen (1947–2017) poismeno jätti valtavan aukon maailmaan, ja Digeliuksen jatkaminen on kunnianosoituksemme Emulle ja koko kaupan ympärille rakentuneelle yhteisölle. Emme yritä toisintaa sitä, mitä Digelius on ollut, vaan kehitämme omaa visiotamme uudesta Digeliuksesta alkuperäisen kaupan lämminhenkistä tunnelmaa ja laaja-alaista musiikkinäkemystä arvostaen. Haluamme, että musiikinystävät voivat jatkossakin tehdä löytöjä Digeliuksessa."

Digelius Music avaa ovensa keskiviikkona 5.4. osoitteessa Hämeentie 48 sijaitsevassa 32 neliömetrin suuruisessa liiketilassa. Kauppaa pyörittää vuonna 2019 Eurantiellä Vallilassa avanneesta We Jazz Record Shopista tuttu henkilökunta.

Liikkeestä löytyy kattavasti sekä käytettyjä että uusia julkaisuja eri formaateissa, sekä musiikkiaiheisia kirjoja ja muuta asiaan liittyvää. Tärkeä osa toimintaa on tarjota laajasti sellaisten kotimaisten ja kansainvälisten tekijöiden tuotoksia, joita ei useinkaan löydy muista Helsingin levykaupoista. Lisäksi Digelius Music pyrkii jatkossakin tekemään aktiivista yhteistyötä festivaalien ja muiden tapahtumien kanssa. Ensimmäinen pop up -kauppa nähdään Helsingissä Sideways-festivaalilla 8.–10.6. Uusi verkkokauppa avataan piakkoin osoitteessa digelius.com.

Uutinen perustuu lehdistötiedotteeseen.