Rhythm & Blues Workshop

 

Huom!

Tällä hetkellä emme voi toimittaa tilauksia, sillä kirjan 1. painos on myyty loppuun.
Kirjaa saattaa löytyä edelleen kuitenkin niistä nuottimyymälöistä, jotka myyvät Riffi-julkaisut sarjan teoksia.
Listan myymälöistä löydät tämän linkin kautta.

 

 

Jarmo Hynnisen oppikirja johdattaa bluesin ja rockin piiristä vaikutteensa poimineen kitaristin maustamaan soittoansa jazzmusiikille tyypillisillä improvisointikeinoilla. Materiaali on suhteellisen vaativaa ja se on tarkoitettu kitaransoiton perusasiat jo kohtuullisen hyvin hallitsevalle kitaristille. 
Kirja etenee hyvin selkeästi alkaen pentatonisista asteikoista ja moodeista, päätyen melodisen mollin ja dominanttidimiasteikon käyttöön. Mukana on myös arpeggioiden soveltamista improvisointiin sekä lukuisa määrä erilaisia "kitarakikkoja" soiton elävöittämiseksi.

 

142-sivuiseen kirjaan kuuluu kaksi cd-levyä, joista ensimmäisen sisältää musiikkiesimerkit Jarmo Hynnisen soittamina ja maamme eturivin muusikoista (Max Tabell, koskettimet; Sami Kuoppamäki, rummut; Timo Hirvonen, basso) kootun yhtyeen säestämänä. Toinen levy on tarkoitettu opiskelijan oman harjoittelun säestykseen.
Kirjan kaikki harjoitukset ja 18 etydiä on kirjoitettu nuottien lisäksi myös tabulatuureina, joten kirja soveltuu myös sellaisille soittajille, joiden nuotinlukutaito on jäänyt vähemmälle harjoitukselle.
Jarmo Hynnisen kirjoittamat sanalliset ohjeet johdattavat opiskelijan harjoitteiden ytimen äärelle ja lukuisat viittaukset tunnettuihin kitaristeihin ja heidän levytyksiinsä auttavat sijoittamaan kirjassa esitellyt tyylikeinot luontevasti musiikilliseen kontekstiin. 

Rhythm & Blues Workshop – improvisointi-ideoita kitaristille on vaativuudestaan huolimatta helposti lähestyttää oppikirja – erinomaisen musiikillisen sisältönsä ja juurevan lähtökohtansa ansiosta!

 


"Tämä kirja on kaikin puolin hienosti toteutettu paketti uusia 
improvisointikeinoja etsiville kitaristeille ja miksei 
myös muidenkin instrumenttien soittajille!"


– Teemu Viinikainen, kitaristi.

Rhythm & Blues Workshop – improvisointi-ideoita kitaristille
(ISBN: 951-98245-8-8)

Kirjoittaja: Jarmo Hynninen
Kustantaja: Idemco Oy / Riffi-julkaisut

Liimanidottu,  142 sivua


Julkaistu 2006


 

Huom!

Tällä hetkellä emme voi toimittaa tilauksia, sillä kirjan 1. painos on myyty loppuun.
Kirjaa saattaa löytyä edelleen kuitenkin niistä nuottimyymälöistä, jotka myyvät Riffi-julkaisut sarjan teoksia.
Listan myymälöistä löydät tämän linkin kautta.