Line6 Pod HD500- Kalifornian herkkuja High Definition -meiningillä

|
Image
Image
 

Teksti: Jarmo Lehtelä

Viime vuoden puolella julkaistu Pod HD -mallisto koostuu kolmesta eri mallista: HD300, HD400 ja HD500. Testissä kävi mallinumeroltaan suurin. 

Rakenteeltaan HD500 on vankka ja painonapit tuntuivat keikkakäyttöön varsin soveliailta. Erillisen muuntajan tilalle olisin suonut vakiotyyppisen eurojohdon. Tuo saattaakin olla vahvarakenteisen laitteen heikoin kohta keikkakäytössä.
Laitteen säätäminen on yllättävän helppoa, joko suoraan sen omilla nupeilla, tai erillisellä, netistä ladattavalla HD500 Edit -softalla. Itse asiassa kannattaa ladata ensin Line6:n sivuilta Monkey-apuohjelma, jolla sitten jatkolataukset ja päivitykset käyvät helposti. Liitäntä hoituu USBin kautta (v. 2.0). Manuaalia ei ole tarpeen heti selata, sillä tätä masiinaa on yksinkertaista käyttää.

Muisti on jaettu kahdeksaan pankkiin, joista kukin sisältää 64 paikkaa tallennettaville vahvistin- ja tehostekattauksille. Yhteensä käytössä on siis 512 muistipaikkaa. Laitteessa on valmiina tehtaalla ohjelmoituja presettejä, mutta nämä voi jyrätä yli, jos haluaa. Ja aika moni halunnee, sillä presetit olivat itseasiassa yllättävän huonoja ainakin minun makuuni, ja esimerkiksi Line6:n nettisivuilta ladattavista soundeista löytyy jo paljon mielenkiintoisempia tarjokkaita. Mutta jos ja kun jaksaa säätää ja hakea, niin saa itselle ne parhaiten sopivat soundit, kuten yleensäkin.

Yhtä muistipankkia kutsutaan nimellä Set List ja tällaisen ’settilistan’ voi tallentaa ja tuoda laitteeseen kerralla, mikä on erittäin kätevä ominaisuus

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.