Roli Seaboard Rise – rakkautta ensikosketuksella

|
Image

En muuten muista, olenko koskaan hinkannut mitään testimasiinaa näin paljon. Mainio peli!

Fyysinen tuntuma sekä käden- ja sormenliikkeiden aiheuttama välitön muutos soundissa tekevät Seaboard Risestä erikoisen ja erityislaatuisen soittimen. Parhaiten juoneen pääsee kiinni, kun soittaa pakettiin kuuluvaa Equator-syntikka­plugaria, joka on varta vasten suunniteltu Seaboardin kumppaniksi.

Equator on AU- ja VST-formaateissa toimiva plug-in-syntikka, jota ei myydä erikseen vaan se tulee aina Rolin soittimen ohessa. Mutta ei tässä riemu rajoitu vain Equatorin soundeihin, kyllä Seaboard Risella voi sujuvasti ohjata muitakin synteesikoneistoja.

Koska lähestymistapa ja toteutus ovat aivan uudenlaisia, ei ensikäyttö ja pikainen testaus välttämättä käännytä ketään kerralla, vaikka itse jäinkin koukkuu saman tien. Seaboard Riselle kannattaa antaa aikaa ja toivottavasti myös soittimen jälleenmyyjät ymmärtävät pidempien testisessioiden tarpeen. Sillä sitten kun laite ja ohjelmisto ensimmäistä kertaa tottelevat täydellisesti päässä soivaa mielikuvaa, syntyy niin voimakas ahaa-elämys, että Seaboardista on todella vaikea enää luopua.

Näin alkaa Riffissä 3/2016 julkaistu käyttötestiin perustuva artikkeli, jonka voit kokonaisuudessaan lukea lehden printtiversiosta, tai nyt myös digitaalisena Riffin verkkosivustolta. Juttu aukeaa tämän linkin kautta.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.