Steve Lukather – Lucky Luke jälleen ratsailla

|
Image
Image
 

Teksti: Timo Östman
Kuvat: Juha Seila

Steve Lukatherin soittotyyli saattaa jakaa mielipiteitä, mutta hänen ansioitaan muusikkona ei käy kiistäminen. Paitsi Toto-yhtyeen kitaristina, hänet tunnetaan myös sessioässänä, jonka soittoa on kuultu esimerkiksi historian eniten myyneellä äänitteellä, Michael Jacksonin Thriller-albumilla.

Kiertuemanageri johdattaa sisään Tampereen YO-talon eteen parkkeerattuun keikkabussiin, joka palvelee Steve Lukatherin yhtyeen pääasiallisena kotina kevättalven pitkällä, paljon peräkkäisiä keikkapäiviä käsittävällä Euroopan-kiertueella. Juuri päiväunilta herännyt Steve toivottaa vieraan tervetulleeksi. Hän on nokosten jälkeen virkeällä tuulella, joten juttu luistaa ja tekstiä tulee välillä yli äyräidenkin.
Varsinainen syy tapaamiseen on Steve Lukatherin uusi soololevy, ”All´s Well That Ends Well”. Koska se selvästikin peilaa kitaristin omaa elämää viime ajoilta, kyselenkin aluksi tunnustellen yleisesti fiiliksiä levystä.

– No, se on kuin minun verta, hikeä ja kyyneleitä. Viimeinen vuosi on ollut elämässäni aika vaikea, sillä ystäväpiirissä on tapahtunut sairastumisia, kuolemaa ja sen sellaista. Avioliittoni on myös hajonnut. Nyt olen sitten lopettanut kokonaan juomisen ja tupakoinnin. Olen nykyään paljon terveempi niin henkisesti kuin fyysisestikin. Elän siis aika tervettä elämää, jossa pääosassa ovat musiikki, perhe ja ystävät, Steve kertoo levyn lauluja muokanneista tapahtumista.          

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.