Universal Audio – vahvistusta ja sävyä

|
Image
 

Universal Audio 710 Twin-Finity ja sen digitaalilähdöillä varustettu nelikanavainen versio 4-710d tuovat äänittäjälle sekä A-luokan kytkennällä toteutetun transistori- että putkivahvistuksen samalla kerralla. Vaihto puolijohteilta putkille käy portaattomasti.

Universal Audion laitekaksikon ydin on sama, Twin-Finity-etuaste, joka soveltuu niin instrumenttien kuin mikrofonien vahvistukseen, eikä hyleksi linjasignaaliakaan. Erilliset tulopään ja lähtötason säädöt viittaavat jo siihen, että puhtaan vahvistuksen lisäksi valmistajalla on aikomus tarjota jonkun sortin yliohjausta säröä kaipaaville. Tämän vahvistaa myös neulamittari, joka osoittaa kytkimen asennosta riippuen joko tulovahvistuksen ja siitä tietyn voimakkuuden jälkeen aiheutuvan särön määrää, tai vaihtoehtoisesti lähtötasoa.

Siirtymä puhtaasta säröiseen sointiin ei ole ainoa sävyllinen akseli, jolla Twin-Finityn käyttäjä voi liikkua. Toinen vastaava muuntolinja löytyy, kun käännetään balanssipotentiometriä puolijohdevahvistukselta putkikytkennälle.

Käytännössä nämä ominaisuudet toimivat toinen toistaan täydentävästi. Täysin puhtaalla vahvistuksella sävyero transistoripuolen ja putkivahvistuksen välillä on olemattoman pieni, mutta kun vahvistusta nostetaan, alkaa ero tulla esiin sitä selvemmin mitä enemmän säröä signaalissa on. Puolijohdevahvistus on preesens-alueella terävämpi ja särö muuttuu vahvistusta nostettaessa karhean rakeisuuden kautta repaleiseksi.

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.