Lava – kitara, joka komppaa soittajaa

Image

Lava Music uudistaa akustisen kitaran muotoilua sekä rakennetta käyttäessään materiaalina sujuvasti niin korkeapainelaminaattia kuin hiilikuituakin puun rinnalla.

Täyskokoista kitaraa hieman pienempänä Lavan alkuperäissoitin, mallitunnuksen perään liitettävällä täsmenteellä 36, soveltuu mainiosti myös matkakitaraksi.
Lukuna 36 viittaa soittimen kokonaispituuteen tuumina, ja tämän ensimmäisen kitaramallinsa rinnalle Lava on ehtinyt tuoda myös 38 ja 41 tuuman mittaiset versiot.

Elektroniikkaa on kahdenlaista: pelkistetty malli sisältää tyypillisen etuasteen tavoin sävynsäädön sekä efektejä, kaikukopan yläreunaan upotetulla kosketusnäytöllä hallittava monipuolisempi malli puolestaan avaa oven HiLava-applikaation käyttöön.

HiLava on osin opetuksellinen ja sisältää erilaisia harjoitustehtäviä soittajalle. Se opastaa ja antaa myös palautetta suorituksesta. 

Applikaatiota voi myös käyttää tallentimena omien ideoiden ja biisiaihioiden kehittelyssä ja siihen sisältyy nykyaikaiseen tapaan sosiaalinen ulottuvuus – omia tekeleitään voi jakaa yhteisellä Lava-soittajien alustalla ja muiden tekemisiä voi kommentoida verbaalisesti tai vaikka soittamalla niihin omia ehdotuksiaan.

HiLavan valtavasta musiikkikirjastosta puolestaan voi poimia menneiden vuosikymmenten hittibiisejä tai radiosoitossa juuri nyt pyöriviä kappaleita ja jamitella sitten niiden tahdissa itse.
Soitinta ei kuitenkaan tarvitse silloinkaan kytkeä välttämättä ulkoiseen vahvistinlaitteistoon, sillä kitarassa on oma sisäinen äänentoistojärjestelmänsä, huomaamaton ja varsin onnistunut.

Luonnollisestikin HiLava sisältää monipuoliset äänenevärin säädöt, aputoimintoja kuten metronomin ja viritysmittarin, sekä efektoinnin soittimen soundille.

Image

Kun Ruotsista käsin toimiva tukkuliike Fitzpatrick aloitti Lava-kitaroiden jakelun suomalaisten soitinliikkeiden kautta nyt keväällä 2024, pyysimme saman tien näitä soittimia Riffille testiin. Asia järjestyi ja kyseisen testiartikkelin voit lukea Riffin printtinumerosta 3/2024 (julkaisupäivä 12.6.2024).

Lisätiedot: Fitzpatrick