TC Electronic Alter Ego X4 – delay, delay, delay…

Image

Alter Ego X4 tuo kitaristin tossun alle Alter Ego -pedaalin tarjoomukset yhdistettynä luupperiin. Ja kuten Alter Ego, myös X4-versio nielee TC Electronicin Tone Print -systeemillä siirrettäviä soundiohjelmia.

Delay-puolella Alter Ego X4 tarjoaa 12 nimikoitua mallinnosta tunnetuista analogisista ja digitaalista delay-laitteista. Mukana on niin Binsonin ja Maestron kaltaisia vanhan liiton laitteita kuin uudempia Electro-Harmonixin ja Bossinkin pedaaleita.

Alter Ego X4:n säätimet on karsittu minimiin, ja tarkoitettu ohjelmien pikamuokkaukseen. Syvällisempään ohjelmointiin on tarjolla tietokoneessa ja iOS-laitteissa toimiva ilmais-aplikaatio, jolla voi myös pitää yllä efektikirjastoa. Alter Ego X4:ään näitä efektejä voi sitten siirtää Tone Print -toiminnolla ja neljä näin luotua efektiä voi sijoittaa kerrallaan pysyvästi pedaaliin ohjelmoitujen mallinnusalgoritmien jatkeeksi.

Perinteisiä soiton lomassa päälle ja pois polkaistavia muistipaikkoja on kolme ja samat kytkimet palvelevat myös luupperin ohjauksessa. Luupperin muistiin mahtuu pisimmällään 40 sekunnin mittainen pätkä musiikkia.

Lisätiedot: Soundtools

TC Alter Ego X4:n käyttötestii on julkaistu Riffin alunperin printtinumerossa 5/2014. Artikkeli on julkaistu Riffin verkkosivustolla huhtikuussa 2016 ja se aukeaa tämän linkin kautta.