Turkish Classic ja Millennium – pellistä on moneksi

|
Image
 

Antiikkisesta perinnöstään huolimatta Turkish Cymbals on itsenäisenä merkkinä tuoreehko, ja tunnettuus Suomessakin vasta kasvussa. Koppasimme Istanbulin laivasta kainaloon pari kassillista käsintaottuja aarteita.

Turkkilaisia symbaalimerkkejä pidetään yleisesti jazz- ja perinnesoittajien soittopeleinä. Kyllä niinkin, mutta kilpailijoidensa tapaan myös Turkish Cymbals takoo nykyään parinkymmenen maliston kirjoa, josta löytyy joka lähtöön. Niinpä Turkish on hyvin edustettuna jo raskaammankin musiikin osastolla.
Kiivetään kuitenkin tyvestä turkkilaiseen puuhun, ja tutkitaan aluksi Classic- ja Millennium-sarjat jotka edustavat valmistajalleen leimallista osastoa.
Classic on Turkish Cymbalsin monikäyttöisin ja ylivoimaisesti laajin perusmallisto (mallit ja paksuudet huomioiden Classic-sarjassa taitaa olla erilaisia symbaaleja satakunta), jonka ei ole tarkoituskaan hämätä liiallisella omintakeisuudellaan vaan sopia mahdollisimman moneen yhteyteen. Testiin valittiin konstailematon peruskattaus; normaalikokoinen hi-hat, pari crashia, komppipelti, splash ja china.

 

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.