Visual Sound Dual Tap Delay- analoginen digitaalinen

|
Image
 

Teksti: Riku Karvonen, Kuvat: Tommi Posa

 

Vuonna 2011 julkaistiin useita laadukkaita delay-pedaaleita. Myös Visual Sound toi markkinoille oman vastineensa aiemmin ilmestyneiden, kehuttujen delay-uutuuksien rinnalle.

 Dual Tap Delay tavoittelee analogidelayn soundia. Itse viive saadaan aikaan digitaalisesti, mutta säädöt ja äänenvärin muokkaus tapahtuvat erillisellä analogipiirillä.

Käytettävissä on kaksi erillistä osiota, jotka toimivat joko erikseen tai yhdessä. Puoliskot ovat kontrolleiltaan lähes ident­tiset. Kummassakin on säädöt efektoidun ja kuivan signaalin suhteelle, toistojen määrälle, äänenvärille, sekä valitsin aika-arvolle tap tempoa varten. Vasemmanpuoleisessa osiossa on näiden lisäksi modulaatiosäädin jolla delayn häntiin voi lisätä chorusmaisen efektin.

Pedaalin sisällä on kaksi katkaisijaa joista yhdellä valitaan pedaalin toisen lähtöliitännän signaali efektoiduksi tai kuivak­si, ja toisella katkaisijalla voidaan valita delay.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.