Boss Katana:Go – taskuvahvistin treenikaveriksi

Image

Boss on julkistanut kitaristeille ja basisteille suunnatun kuulokevahvistimen, jonka on soundit ovat peräisin valmistajan Katana-vahvistimista. Laitteen kumppanina toimii Tone Studio -sovellus, jonka avulla onnistuu kattavasti soundien editointi ja organisointi sekä YouTube-harjoittelu.

Boss Katana:Go:n kitaramoodi on varustettu kymmenellä vahvistintyypillä sekä yli 60 efektillä. Bassomoodissa taas on kolme vahvistintyyppiä ja niin ikään yli 60 efektiä. 

Noin 90 asteen kulmassa kääntyvällä plugilla varustettu Katana:Go liitetään suoraan kitaran lähtöjakkiin ja muotoilu sallii käytön niin Strato-tyylisen upotetun kuin pinta-asennetetunkin jakin kanssa.

Image

Vahvistimen kannessa on iso voimakkuussäädin sekä mustavalkoinen näyttö automaattisellä näytönsäästäjällä.
Plugista katsottuna vastakkaiseen päätyyn on sijoitettu 6,3 tuuman kuulokelähtö sekä USB-C-portti, jota voidaan käyttää äänittämiseen tai laitteen lataamiseen mukana tulevalla verkkoadapterilla. Käyttöaikaa on annetaan täydellä akulla korkeintaan viisi tuntia. 

Boss Katana:Go:n käyttökytkimet on sijoitettu rasian kylkiin.

Image

Oikeassa sivussa on valitsimet kolmelle kanavalle (A,B,C), joista kussakin on kymmenen muistipaikkaa soundeja varten. Vieressä olevaa monitoimivalitsinta painamalla avautuu näytöllä viritysmittari. 
Vastaavasti liikuttamalla valitsinta (+/–), voidaan selata läpi soundeja valitussa kanavassa. 

Vasemmassa kyljessä taas on stage feel -painike, jolla pystyy lisäämään soiton höysteeksi ”immersiivistä” tilantuntua. 
Lisäksi löytyy painike Bluetooth-yhteyden muodostamiseen, samoin kuin virtakytkin sekä lataustilan merkkivalo. 

Kitara- ja bassotilan välillä vaihtaminen onnistuu seuraavasti: ensin kytketään Katana:Go pois päältä, jonka jälkeen painetaan Bluetooth-painiketta ja kytketään laite takaisin päälle, kunnes ollaan mode select -tilassa. Seuraavaksi valitaan monitoimivalitsimella haluttu soitinmoodi, ja kytketään vielä laite pois päältä. 

Boss Katana:Go painaa 70 grammaa, ja sen mitat ovat 45 x 125 x 24 millimetriä. 

Lisätiedot: Boss Suomi