Friedman PLEX – tämän päivän plexi

Image

Dave Friedmanin uuden vahvistinnupin kerrotaan olevan ”pikkutarkka soinnillinen kaksonen” tämän omasta Marshall 1968 JMP Super Leadista. Ominaisuudet ovat kuitenkin tätä päivää. 

 

Plex on teholtaan 50-wattinen, ja sen etuasteessa on kolme 12AX7-putkea, kun taas pääteaste toimii kahdella EL84-putkella.

Image

Herkkyyden mukaan jaoteltuja tuloja on kaksi: H (high), L (Low). Volume I -säädin toimii gain-säätönä lead-kanavalle (”treble channel”) ja volume II puolestaan normal-kanavalle (”bass channel”). 
Alkuperäismallin neljän kanavaa mahdollisti niiden yhdistämisen toisiinsa, mutta Friedmanin versiossa yhdistäminen on tehty valmiiksi vahvistimen sisällä, joten käyttäjä voi hakea sopivan soundin volume-säätimien asennoilla. Lisäksi molemmille säätimille on omat kolmiasentoiset bright-kytkimet. 

Friedman Plex on varustettu perinteisellä ekvalisaattorilla, jossa on treble-, middle- ja bass-säätimien ohella presence-säätö yläkeskialuetta varten. 
Tämän lisäksi on M.V.C, eli master-volume, joka on sijoitettu vaiheenkääntäjän jälkeen. Sen luvataan säilyttävän soundin sävyn ja dynaamisen tuntuman. 
Normaalin standby-kytkimen lisäksi on kolmiasentoinen virtakytkin (H.V, off, L.V), jolla voi siis valita käyttöön matalan tai korkean jännitteen.

 

Image

Friedman Plexissä on viisi kaiutinlähtöä, jotka tarjoavat seuraavat vaihtoehdot: 1 x 4 ohmia tai 2 x 8 ohmia, 1 x 8 ohmia tai 2 x 16 ohmia, 1 x 16 ohmia. 
Lisäksi kerrotaan, että muuntajat on valmistettu Yhdysvalloissa, ja myös nuppi itsessään on siellä kasattu. 

Lisätiedot: Custom Boards, Musamaailma