Ibanez PTEQ – monipuolinen ekvalisaattori pedaalissa

Image

Ibanez on julkistanut Pentatone-etuasteesta johdetun parametrisen ekvalisaattoripedaalin. Se on tarkoitettu useille instrumenteille, kuten bassolle, kosketinsoittimille tai kitaralle. 

Monofoninen Ibanez PTEQ on viisialueinen parametrikorjain, jonka jokaisella kaistalla on liukusäätimellä tehtävän +/- 10 desibelin korjauksen lisäksi säädöt myös taajuuden kohdistamiseen sekä kaistanleveyden säätämiseen leveästä kapeaan.

Image

Ekvalisaattorin kaistakohtaisten taajuuksien kohdistus on mahdollista laajalla skaalalla, ja vaikutusalueet ulottuvat tarvittaessa myös osittain toistensa päälle:
Low (30 – 100 Hz, keskitaajuus 80 hertsiä), Low mid (85 – 360 Hz, keskitaajuus 250 hertsiä), Mid (200 Hz – 1,3 kHz, keskitaajuus 780 hertsiä), High mid (620 Hz – 4,0 kHz, keskitaajuus 2,4 kilohertsiä), High (1,5 – 14,5 kHz, keskitaajuus 7,0 kilohertsiä). 

PTEQ:ssa on myös level-säätö lähtövoimakkuuden asettamiseen sekä jalkatkytkin ekvalisaattorin aktivoimiseen, jonka merkiksi liukusäätimiin syttyy sininen led-valo. 
Ohituskytkentä puolestaan on tyyppiä true bypass. 

Image

Tulo- ja lähtöjakki on sijoitettu pedaalin etupäätyyn, samoin kuin liitäntä yhdeksän voltin verkkoadapterille (keskinapa negatiivinen, virrankulutus 125 milliampeeria). 
Sisäisesti pedaali toimii +/- 9 voltin käyttöjännitteellä, mikä laajentaa pedaalin sisäistä dynamiikka-aluetta. 
Maksimaaliseksi lähtösignaalin tasoksi ilmoitetaan 15,3 dBu. 

Ibanez PTEQ:n fyysiset mitat ovat 100 x 123 x 63 millimetriä, ja paino 690 grammaa. 

Lisätiedot: Ibanez