IK Multimedia iLoud MTM MKII – uuden polven aika

Image

Toiseen sukupolveensa varttuneen iLoud-monitorin kerrotaan olevan nyt monella tavalla aiempaa kehittyneempi. Esimerkiksi kaiuttimen oma DSP-prosessointi toimii nyt 96 kilohertsin taajuudella ja äänenpainetta irtoaa enemmän. 

MTM MKII on varustettu kahdella 3,5 tuuman kaiutintelementillä sekä yhden tuuman diskanttielementillä. Jakotaajuus on 2,8 kilohertsiä.

Image

Bassorefleksikotelossa on myös kaksi D-luokan vahvistinta, joiden kokonaistehoksi ilmoitetaan 100 wattia. Näistä 70 wattia on alataajuuksille, ja 30 wattia ylätaajuuksille. 
Jatkuvan äänenpaineen kerrotaan olevan yhden metrin etäisyydeltä 97 desibeliä, ja hetkellisen joko 110 desibliä (vapaassa tilassa) tai 112,5 desibeliä (puolitilassa).

Taajuusvaste taas ilmoitetaan kahdella tavalla: 48 Hz –  28 kHz (+/– 2 dB) tai 36 Hz - 32 kHz (-10 desibeliä).

 

Image

MTM MKII:n takalevystä voidaan hallita alataajuuksien toistoa kohdistamalla -3 desibelin kohta 40, 50, 60 tai 80 hertsin kohdalle. 
Lisäksi on hyllysuotimet ala- ja ylätaajuuksille (+2/-3 desibeliä 100 hertsistä alaspäin sekä kahdeksasta kilohertsistä ylöspäin). 
Asennuspaikan vaikutusta toistoon voi hallita Desk-kytkimellä (-4 dB @ 160 Hz / +1 dB @ 1,8 kHz), jonka ideana on kompensoida mikserin kannen tai työpöydän pinnasta tulevien heijastusten vaikutusta kuunteluun. 

Tuloliitäntä on toteutettu combo-XLR-jakkina, sille on volume-säädin ja sen herkkyyttä voidaan muuttaa (+4 dBu/ -10 dBV). 
Lisäksi varustukseen kuuluvat USB B-liitäntä sekä minijakki ARC-mikrofonille kalibrointia varten. Monitorien tukena toimii X Monitor -ohjelmisto.

IK Multimedia iLoud MTM MKII on varustettu kallistettavilla jalaksilla, mutta niissä on myös kierre seinätelineitä varten. Monitorit ovat ostettavissa yksittäin, parina tai 11 kappaleen settinä immersiiviääntä varten. 

Image

Kahden jälkimmäisen vaihtoehdon hintaan kuuluu ARC-mikrofoni, jollainen tarvitaan IK Multimedian oman kalibrointisoftaa käytettäessä. 

Lisätiedot: IK Multimedia