Tech 21 SansAmp Bass Driver DI 30th Anniversary – bassoetusten edelläkävijä

Image

Analogiseen putkivahvistinmallinnukseen erikoistuneen Tech 21:n SansAmp-bassoetuaste saavuttaa jo 30-vuoden merkkipaalun.  Sen kunniaksi on julkistettu erikoismalli, jossa on erottuvat, anodisoidusta alumiinista valmistetut kuoret. 

 

SansAmp Bass Driverin -juhlaversiossa on tuloliitännän jälkeen drive- ja presence-säätimet, joista ensinmainitulla säädetään luonnollisesti tulovahvistusta ja säröytymistä, kun taas jälkimmäisellä korostetaan soinnin ylätaajuuksia.

 

Image

Ekvalisaattori on kolmialueinen, ja siinä on aktiivikytkennällä toimivat bass-, mid- ja treble-säätimet, joista kukin mahdollistaa +/–12 desibelin korostuksen tai leikkauksen. 
Lisäksi ekvalisaattorissa on mid- ja bass shift -painikkeet. Niillä keskialueen nimellinen keskitaajuus voidaan nostaa 500 hertsistä 1000 hertsiin, ja bass-säätimen osalta vastaavasti 40 hertsistä 80 hertsiin, tämä nimenomaan viisi- ja kuusikielisiä bassoja ajatellen. 

Lisäksi pedaalissa on level-säätö lähtövoimakkuuden asettamista varten. 

Tech 21 SansAmp Bass Driver DI:ssä on yksi jalkakytkin, jolla pedaalin putkivahvistinemulaatio ja niin ikään analoginen kaappisimulaatio kytketään päälle tai pois (led-valo syttyy päällä ollessa). 

Tulojakkeja on yksi, ja sen parina on parallel output -lähtö käsittelemättömän bassosignaalin lähettämistä varten. 
Tämän ohella varustukseen kuuluu balansoitu DI-lähtö (XLR), joka voidaan lähettää mikserille tai äänikortille nimellistason ollessa joko nolla tai -20. 
Balansoidulle lähdölle on ground lift -kytkin, eli audiomaaton erotus mahdollisten maalenkkien aiheuttamien hurinoiden välttämiseksi. 

Toinen plugilähtö taas on balansoimaton, ja sille on painike +10 desibelin buustausta varten, joka tuo lähtötason tarvittaessa nollatasolle.

Image

SansAmp Bass Driver DI 30th Anniversary toimii joko 48 voltin phantom-virralla, yhdeksän voltin alkaaliparistolla tai yhdeksän voltin DC-verkkoadapterilla (keskinapa negatiivinen). 
Virrankulutus on minimissään 100 milliampeeria. 

Lisätiedot: Musamaailma