Gen16 AE-symbaalit - sähköt pelteihin

|
Image
 

Teksti: Tommi Saarela

Perinteikäs Zildjian on tarttunut sähköön. Uuden Gen16-merkin alla julkistettu elektroakustinen symbaalimallisto väistää midit ja samplet, ja tavoittelee tuntumaltaan ja soinniltaan aitoa asiaa.

Gen16 on symbaalivalmistaja Zildjianin yksikkö, joka kes­kittyy elektroakustisten lyömäsoittimien ja äänisoftatekno­logian tuotekehitykseen ja markkinointiin. Gen16 kattaa jo usei­ta tuotteita, joista AE-symbaalit tuntuvat tuoreimmalta keksin­nöltä. Nimi juontuu käsitteestä ”Acoustic Electric”, millä viita­taan siihen, ettei signaaliketjuun ole sotkettu midiä tai sampleja.

Sähkösettejä soittavat rumpalit ovat iät toiveunissaan odot­taneet metallisia symbaaleita, joita voisi käyttää padien kans­sa. AE-pellit pyrkivät vastaamaan tarpeeseen. Ne ovat akusti­sia symbaaleita, joiden kosketus ja sointi on pyritty pitämään mahdollisimman normaaleina, mutta äänenvoimakkuus on vain murto-osa siitä.

Metalliseoksen koostumuksesta valmistaja ei juuri hiisku, mutta prässitavaraa AE-symbaalit ovat.

Paketissa tai yksitellen

Viime vuoden lopussa tehdyn testin aikaan markkinoille oli tuo­tu vajaat kymmenen AE-symbaalimallia, jotka kattavat yleisim­mät vakiokoot. Parin hihatin, crashin ja riden lisäksi tarjolla oli yksi splash ja china.

LUE MYÖS GEN16 -SYMBAALEIHIN LIITTYVÄ NETTISPECIAL!

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.