Fishman AFX Pro EQ Mini – etuaste akustiselle kitaralle

Image

Akustisen kitaran äänentoistoratkaisuja jo pitkään kehittänyt Fishman on julkistanut sarjan uusia minipedaaleja. Näiden joukossa on myös pieneen koteloon rakennettu etuvahvistin-ekvalisaattori.


Fishman AFX Pro EQ Minissä on input trim - ja level-säätimet, joista ensimmäisellä asetetaan etuasteen vahvistus aina 20 desibeliin saakka, ja jälkimmäisellä pedaalista lähtevän äänen voimakkuus. Apuna säätämisessä on led-valo, joka muuttuu oranssiksi silloin, kun tulovahvistusta on liikaa.

Fishman AFX Pro EQ Minin ekvalisaattori koostuu viidestä kaistasta, joille on omat liukusäätimensä.

Image


Low cut on portaaton ylipäästösuodin, jonka säätöalue ulottuu 10 hertsistä 160 hertsiin. Täysin alas säädettynä ollaan off-tilassa.
Seuraavat kolme kaistaa mahdollistavat kukin +/–12 desibelin korostuksen tai leikkauksen seuraavasti: bass (115Hz), middle (750Hz), treble (6kHz).
Viides kaista, brilliance, antaa eväät ylimpien taajuuksien vahvistuksen tai vaimennukseen yhdeksän desibelin verran, nimellisen keskitaajuuden ollessa 10 kilohertsin kohdalla.

 

Image

Fishman AFX Pro EQ Mini käsittää myös etupäätyyn sijoitetun valitsimen signaalin reititykselle (Tip/Ring). Tämä ominaisuus on kätevä silloin, jos käyttää useampia AFX-pedaaleita ketjussa TRS-kaapeleilla yhdistettynä. Tällöin on mahdollista muodostaa kaksi efektiketjua valitsemalla kustakin pedaalista tarpeen mukaan Tip- tai Ring-vaihtoehto. Lähtökohtaisesti tällöin tulisi myös soittimessa olla kaksi mikkiä.
Tavalliselle monopiuhalle valinta on Tip.

Fishman AFX Pro EQ Minin toisella valitsimella asetetaan ohituskytkentä joko bufferoiduksi tai true bypass -tyyppiseksi.
Jalkakytkimellä polkaistaan pedaali päälle, ja lisäksi painamalla sitä pohjaan kolme sekuntia saadaan käännettyä signaalin napaisuus.
Pedaalissa on tulo- ja lähtöjakit, joista ensinmainitun impedanssi on 10 megaohmia.

Pro EQ Mini toimii yhdeksän voltin verkkoadapterilla (keskinapa negatiivinen). Virrankulutus on 65 milliampeeria.
AFX-sarjaan kuuluu lisäksi AcoustiVerb-kaiku, Broken Record -luupperi/sämpleri sekä Pocket Blender -mikseripedaali. Kukin näistä on mitoiltaan 49 x 97 x 49 millimetriä.

Image

Lisätiedot: Fishman