Jazzkiertueella Suomessa

|
 
 

Tässä kuussa on tarkoitukseni vähän yrittää tutkailla omien kokemuksieni lisäksi belgialaisten jazzmuusikko-kollegoitteni kokemuksia Suomen kiertueelta, joka Andy Declerck & Kari Antila Groupilla oli mahdollisuus kotimaassani toteuttaa maaliskuussa 2008. Soitimme vajaa kymmenkunta erilaista konserttia vaihdellen jazzfestivaalista ravintoloihin ja workshopeihin eri kaupunkien konservatorioissa. Vastaanotto oli kaiken kaikkiaan erittäin lämmin ja konsertit onnistuivat mukavasti. Kaikki soittajat kehuivat Suomea mukavaksi maaksi ja olivat vierailuun silminnähden tyytyväisiä.

Omalta kohdaltani voin todeta, että tässä kotimaan kiertueessa oli aivan sellaista erityistä merkitystä allekirjoittaneelle. Viisi vuotta on ulkomailla konserttiestradeilla tullut vietettyä yleensä tuntemattoman yleisön edessä ja nyt yhtäkkiä yleisön joukosta löytyi paljon tuttuja alkaen vanhoista lukiokavereista entisiin kitaraopettajiini. Konsertteihin liittyi siis myös intensiivisiä rupattelutuokioita soittamisen lisäksi. Päivät venyivät pitkiksi, kun kontollani olivat myös kaikki kiertuemanagerin tehtävät muusikon työn lisäksi.

Lienee tässä vähän syytä kertoa minkälaisista asioista soittajan päivä yleensä rundilla koostuu. Aamulla herätys on noin 9.30 jonka jälkeen kiirehditään kymmeneksi hotelliaamiaiselle. Tämän jälkeen onkin edessä tavaroiden pakkaus ja hotellista poistutaan noin klo 12. Tästä eteenpäin iltapäivä kuluu auton ja laitteiden pakkaamisessa ja tien päällä, kunnes kamppeet taas puretaan uudessa paikassa ja edessä on ruokailua ja soundcheckiä yleensä tuossa 16–18.30 välillä.

 

Oheinen teksti on alku Kari Antilan kirjoittamasta Muusikkona maailmalla - kolumnista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 3/2008).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.: