Muusikkona maailmalla - vieraana Carl Verheyen

|
Image
Image
 

Muusikko Kari Antila asuu ja työskentelee Belgiassa. Hän on myös Riffin vakituinen kolumnisti, joka omalla palstallaan kertoilee kansainvälisestä menosta kitaristin näkökulmasta.

Numerossa 7/2011 Karin haastateltavana on maineikas kitaristi Carl Verheyen Los Angelesista. Keskustelu musiikista ja soittamisen ydinasioista koskettaa luonnollisestikin myös soittokamoja, ovathan ne oleellinen osa sähkökitaran soundin muodostumista.

 

Kertoisitko vähän kitaroista ja keikkalaitteistostasi?

– Stratocaster on kytketty ensin Korgin PB-virittimeen ja siitä Lehlen A/B-boxiin. Puhdas soundi jatkaa Hermida Audion Zendrive-pedaaliin ja sieltä edelleen Lexicon MPX 100 efektilaitteeseen, josta se sitten jaetaan kahteen Fender Twin Reverb Blackface Re-Issue -vahvistimeen, esittelee Carl ja jatkaa:

– Särösoundi kulkee Lehlen toista linjaa ja ensimmäinen säröpedaali on Landgraff Distortion, toinen VDL Analocicsin valmistama ”Il Distorsore”, kolmas RPG Electronicsin Turbodrive ja viimeinen VoodooLabin Proctavia. Siitä signaali kulkee Dr Z:n SRZ Sixtyfive-vahvistimeen ja edelleen THD Hot Platen kautta 2X12- kaiuttimiin. Dr Z:n linjalähdöstä tulee toinen signaali, joka kulkee Lexiconin PCM 41 -kaikuun ja sieltä erilliseen Framuksen vahvistinnnupin efektiloopin sisäänmenoon. Efektoitu signaali ohjataan sitten Framuksesta toiseen 2x12-kaappiin. Järjestelmä on ns. Wet/Dry-jakoinen

 

Video, jossa Carl Verheyn esittelee Stratocaster-kitaraansa

Tässä oli jutun aloitus, koko haastattelu ja samaa aihepiiriä käsitteleviä, laajempia artikkeleita löydät painetusta Riffi-lehdestä.

 

 

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta