Lena & The Slide Brothers: The Road

Image

Bändin nimikin sen kertoo: tällä levyllä slide-kitara on isossa roolissa. Blues-henkisen helsinkiläisyhtyeen kolmas levy on soitannollisesti luokkaa erinomainen, ja myös sävellyspuolella on näkemystä.

Bändin aikaisempia levyjä en ole kuullut, mutta uuden levyn kymmentä kappaletta kuunnellessa tulee vaikutelma, että Lena & The Slide Brothersilla on pyrkimystä perinteistä bluesbändiä laveampaan ilmaisuun.
Lena Lindroosin (laulu, basso), Matti Kettusen (kitarat, laulu), Ykä Putkisen (kitara, laulu) sekä Juha Litmasen (rummut) hartiat ovat musiikillisesti leveät, joten tällainen lähtökohta onkin luonteva.
Heidän ohellaan kuudella levyn kappaleella kuullaan kitaristi Ville Leppästä. Kahden kitaristien osuuksien panorointi stereokuvan eri puolille paljastaa, että eniten soolotilaa ottaa Matti Kettunen. Hän soittaa hienosti ja komealla soundilla niin putkella kuin ilmankin.

Matti Kettunen on myös tuottanut levyn, säveltänyt kaikki kappaleet, ja sanoittanut ne yhdessä Lena Lindroosin kanssa. Niistä omaan korvaani parhaiten jää soimaan levyn avaava hieno crossover-blues The Road You´re On, jossa yksinkertaisen sooloriffin triplaaminen on tehokas mauste. Se kuulostaa myös levyn kappaleista eniten ”tuotetulta”.
Toinen selkeimmin crossover-tyylinen kappale No Man´s Land on niin ikään tarttuvaa sorttia. Ei muussakaan materiaalissa sinänsä mitään vikaa ole, ja esimerkiksi shuffle-biiseissä ei pitäydytä pelkästään perinteisessä 12-tahdin kaavassa.

Lena & The Slide Brothersin ”The Road” on mukavan moni-ilmeinen levy, jolla blues on selkeä viitekehys.

Lena & The Slide Brothers: The Road (Retrou Art, 2016)