Radial BT-Pro on Bluetooth-yhteydellä toimiva Direct Box

Erilaisten mobiililaitteiden käyttö tapahtumien audiolähteenä on niin yleistä, että kytkeytymiseen kaivataan käytännöllisiä välineitä. Radialin uusin ratkaisu on di-boksi BT-Pro, joka ottaa vastaan Bluetooth-signaalin taatusti 12 metrin etäisyydeltä, esteettömän näköyhteyden vallitessa jopa etäämpää.

 

BT-Pron antenni on sijoitettu sinisen, T-kirjaimen muotoisen muovikannen alle, jossa se on osin metallirungon, osin iskunkestävän muovipinnan suojassa.

Radialin tiedote kertoo, että BT-Prossa käytetään uusinta 16-bittiseen kompressoituun data-formaattiin perustuvaa A2DP-bluetooth-protokollaa, ja lopullinen audiolaatu määräytyy lähettävän laitteen mukaan.  


Vastaanottamansa bluetooth-signaalin NT-Pro muuntaa analogiseen muotoon ja syöttää sitten eteenpäin balansoituna linjatason stereosignaalina. 

 

Monitorointia ja ongelmatilanteita varten BT-Pro on varustettu omalla kuulokevahvistimellaan ynnä luuriliitännällä. DI-boksin kylkeen asennettu volume-potentiometri vaikuttaa samanaikaisesti sekä kuulokekuuntelun tasoon että lähtevän balansoidun stereosignaalin voimakkuuteen.

Mono-kytkimen ansiosta BT-Pro summaa stereoäänen tarvittaessa kahdeksi identtiseksi monosyötöksi.

 


Mahdollisten häiriöiden varalta BT-Pro on varustettu kahdella erotusmuuntajalla, jotka voidaan kytkeä toimintaan omilla liukukytkimillään.
Muuntajien lisäksi myös maaton erotukselle on oma ground-lift-kytkimensä XLR-liitinten yhteydessä.

BT-Pro toimii ulkoisella viiden voltin virtasyötöllä, jota varten boksissa on oma mini-USB-liitäntä. Koje toimii joko yleisvirtalähteellä tai esimerkiksi tietokoneen USB-syötöllä.

Radialin mukaan BT-Pron käyttö, yhteyden eli laiteparien muodostaminen käyvät helposti.


Lisätiedot: Msonic

12.05.2016
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy