Mikko Kuustonen – Omaelämäkerta

|
Image

Laulaja-lauluntekijä on kirjoittanut kirjansa samalla tyylillä, jolla kertoo tarinoita biisien väleissä keikoilla. Ja musiikin lomaan nämäkin tarinat on sijoitettu, sillä äänikirjaa varten Kuustonen on tehnyt 10 uutta kappaletta, joiden akustinen ja maanläheinen tunnelma istuu luontevasti teoksen lukujen lomaan. Musiikista vastaavat hänen itsensä lisäksi kitaristit Timo Kämäräinen ja Teemu Viinikainen, sekä sellisti Tara Valkonen. Viulua soittaa tuotannon nyörejä hyppysissään pidellyt Johannes Brotherus.

 

Kerronta on lempeän korrektia, paljaimmin ja armottomimmin päähenkilö käsittelee itseään. Sen sijaan läheiset eivätkä etäisemmätkään eivät joudu vanhoja velkojaan kohtaamaan, jos sellaisia onkaan.

Levy-yhtiön ketkuilut eivät tunnu kitkeröittäneen Kuustosen mieltä. Nuoruutensa ahtaan uskonnollisen yhteisön jäsenenä ja yksityiselämänsä kipukohdat hän käsittelee levollisen analyyttisesti.

Jos on vuosien varrella viihtynyt Kuustosen musiikin äärellä, viihtyy kyllä kirjankin parissa. Ja jos oma mielikuva miehestä on nimenomaan muusikko-Kuustonen, kirja avaa yllättäviä näkymiä aivan toisenlaiseen henkilöön, jonka työ vie hänet milloin Afrikan savanneille, YK:n päämajaan tai TV-studioon.

Kuustonen lukee äänikirjansa itse ja tekee sen hyvin. Rauhallista kerrontaa on miellyttävä kuunnella, eikä lukija liikutu oman tekstinsä voimasta – ja sehän olisikin ilmiö, jota Kuustonen itsekin kirjan mukaan kammoaa.

 

Kustantaja: Johnny Kniga (2022)

Myynnissä äänikirjana, e-kirjana sekä kovakantisena teoksena

EAN: 9789510475027

••• 

Tämä kirja-arvio on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 3/2022.  Jos pidit juttua antoisana tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.