Teräviä ajatuksia

|
Image

Herra Ylpön kirjoittama 101 Elämänohjetta ei ole varsinaisesti musiikkiaiheinen teos, vaikka kirjoittaja sattuukin olemaan meritoitunut rock-laulaja, sanoittaja ja säveltäjä. 

Kirja koostuu nasevasti pelkistetyistä ja yleispätevistä ohjeista, jotka kaikessa ehdottomuudessaan ovatlähempänä käskyjä kuin mietelauseita. Ja jokaisen parina on viereiselle sivulle kirjoitettuna sääntöä avaava tausta, peruste tai muu seloste. Jotka nekin on kiteytetty nopeasti luettavaan ja ajatuksellisesti antoisaan muotoon. Usein lempeällä ironialla tai sarkasmilla maustettuina.

Kun vasemmalle sivulle taitettu ohje kuuluu ”Älä päästä paskaa läpi missään muualla kuin vessassa”, päättyy oikeanpuoleiselle sivulle muotoiltu perustelu: ”On siis parempi ettet päästä skeidaa läpi. Etenkään, jos olet töissä lentoyhtiössä tai ydinvoimalassa.” Elämänmakuisten ohjeiden parissa viihtyy vaikkei olisi samaa mieltäkään. Ja mikä parasta, näitä voi lukea yhden kerrallaan ja sieltä täältä sattumanvaraisessti poimien.

 

Herra Ylppö – 101 Elämänohjetta

Kirjoittaja: Herra Ylppö
ISBN: 978-952-382-561-1
Kustantaja: Docendo, 2023

••• 

Tämä kirja-arvio on julkaistu alunperin Riffin printtinumerossa 2/2023.  Jos pidit juttua antoisana tai viihdyttävänä, voit tukea Riffin tulevaa julkaisutoimintaa kätevästi ostamalla itsellesi vaikka tuoreen printtinumeron tai tilaamalla lehden esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Riffin voi ostaa digitaalisena näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.  

Printti-Riffiä myyvät hyvin varustetut soitinliikkeet sekä Lehtipisteen myymälät kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 


Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.