Dunlop Lock Strap – edullinen hihnalukko

|
Image

Lock Strapin idea on yksinkertainen: otetaan kaksi muovikiekkoa, joista suuremman sisäänpäin kääntyvät reunat muodostavat pienemmälle kehämäisen hahlon, jossa se pysyy kiinni ja jossa sitä voi kiertoliikkeellä kääntää.

Kummassakin kiekossa on keskellä pisaranmuotoinen reikä ja kun ne ovat päällekkäin samoin päin, reikä on niin iso, että tavallinen kitaran hihnatappi sujahtaa siitä läpi. Jos käännetään sisempää kiekkoa puoli kierrosta, suipot reijät asettuvat sopivasti limittäin eikä hihnatappi luista ahtaaksi muuttuneesta kolosta enää ulos. Hihna kitaraan, lukot perään, 180 asteen kiertoliike ja kiinni pysyy. Vai pysyykö?

Pikainen skannaus internetin keskustelupalstoille tuottaa saaliiksi äärilausumat ”uskomattoman hyvä” ja ”aivan kelvoton”. Kokeillaan siis itse…

Mikäli hihnalukkoja tarvitsee kitaraan rajun lavaliikehdinnän vuoksi, nämä eivät ole oikea ratkaisu: muovilukitsin pitää kutinsa normisoitossa, mutta rajulla tempaisulla ohkainen materiaali antaa periksi ja muovisäleet lentelevät sinne tänne.

Jos taas hihnalukkoja tarvitsee sen takia, että hihnassa oleva lävistys on pikkuisen väljä ja hihna luistaa satunnaisesti pois sijoiltaan kitaraa soittoasentoon asetellessa ja pois ottaessa, tai lattialle pedaalia säätämään kumartuessa, niin tässä on herrasmiessoittajille hillittyy meininkiin helppo ja halpa ratkaisu.

Hinta: 2 €/kpl

Lisätiedot: F-Musiikki

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 2/2015. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä  hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.