EBS Billy Sheehan Signature Drive – säröä ja puhdasta rinnakkain

|
Image
Billy Sheehanin soundi ja tekninen taituruus ovat jättäneet ison jäljen rockbasson historiaan. Sheehan soittaa Yamahan valmistamalla Attitude-nimikkobassolla, jonka signaali jaetaan kahteen kanavaan: toinen pidetään puhtaana ja toinen särötetään.
Loppusilauksen paketille antaa kompressori, ja lopputulos on tanakka, selkeä ja erotteleva säröbassosoundi. Ja sellaisen EBS:n kanssa yhteistyössä toteutettu nimikkopedaali pyrkii nyt tarjoamaan.
 

Signaali jaetaan Signature Driven sisällä kahteen haaraan, joista ensimmäisessä on säröä varten drive- ja tone-säätimet, kun taas toinen on tarkoitettu basson puhtaalle äänelle. Kummassakin haarassa on oma voluumisäätimensä sekä omat efektilenkkinsä ulkoisten efektien kytkemistä varten. Tämä ominaisuus antaa lisää mahdollisuuksia soundin jatkomuokkaamiseen, ja luuppien avulla voi pedaalista tehdä halutessaan vaikka koko efektilaudan komentokeskuksen.

Luuppien jälkeen signaalit yhdistetään jälleen ja summasignaalia voi kompressoida joko miedolla tai jyrkällä puristuksella. Kompressorin voi myös kytkeä pois päältä, ja sen kynnystasoa voi säätää. Threshold-trimmeri on kuitenkin pedaalin sisällä, joten säätöä varten on pedaalin pohjalevy irrotettava.

Image

Signature Drivessa on ns. true-by-pass eli signaali kulkee suoraan tulojakista lähtöjakkiin silloin kun pedaali polkaistaan pois päältä.

Signature Drive on erittäin hyvälaatuinen säröpedaali. Sen soundi on transparentti – varsinainen basson oma soundi ei värity vaan se saa lisäkerroksen säröä. Tone-potikka tekee melko dramaattisen muutoksen noin kello yhdentoista asennossa, mutta toimii kuitenkin juuri kuten pitääkin.
Mainittakoon erikseen vielä, että vaikka tonella vääntäisi soundin kirkkauden minimiin, sointi on edelleen erotteleva.

Tyypillisiä piirteitä EBS:n pedaaleille ovat säätömahdollisuuksien yksinkertaisuus ja pomminkestävä rakenne. EBS Signature Drive asettuu tähän linjaan luontevasti.
Billy Sheehan taas on bassolegenda, jonka soundia moni nuori basisti tavoittelee. Signaalin jakaminen kahteen kanavaan ei ole mahdollista jokaisella kellaritreeniksellä, mutta nyt sen voi tehdä yhden laatikon sisällä. Tässäkin on yksi konkreettinen tapa päästä lähemmäksi sitä maailmaa, vaikka pedaali ei harjoittelekaan kenenkään puolesta Billy Sheehanin chopseja.

Signature Drive on hyvä ja monipuolinen säröpedaali bassolle. Erityisesti sille, joka haluaa vain yhden säröpurnukan lautaansa, tämä on varmasti varteenotettava laite.

Hinta: 219 €

Lisätiedot: F-Musiikki

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 6/2014. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.
 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.