Caline Portable Power CP-06 – akkuvirtaa pedaalistolle

|
Image

Akutkaan eivät ole kuin ennen, ne ovat nykyään paljon parempia. Ne kestävät pitempään, eivätkä ole moksiskaan vaikka ne lataisi kesken ajon. Siksi Calinen idea efektilaudan akkuvirtalähteestä ei ole lainkaan hassumpi. Etenkään, kun akkua käyttäessä välttyy myös niiltä verkkohurinoilta, joita kehnommat virtalähteet tuppaavat tuottamaan.

Caline CP-06:ssa on Lithium-polymeeri-akku, jolle luvataan totaalista palvelusikää 500 latauskertaa. Lataaminen kestää neljä tuntia, ja sen päätteeksi akussa on 8 000 mA:n edestä virtaa. Toiminta-ajaksi luvataan 16 tuntia, mutta käytännössä tämä riippuu siitä millaista pedaalikokoelmaa CP-06:lla ruokitaan.

Yksi yksinkertainen säröpurkki ei kauheasti virtaa haukkaa, digitaaliset kaiut, pitch shifterit, viiveet yms. sitä vastoin reilummin. Osaa pidetään lisäksi päällä ehkä kroonisesti, jokin efekti taas polkaistaan päälle vain lyhyeksi hetkeksi kerrallaan.

Käytännössä CP-06 tuntui kestävän puolen tusinan pedaalin kera leikissä muutaman pitkän session kerrallaan, sitten oli latauksen aika. Virtalähde toimii myös latauksen aikana, joten pulassa ei ole vaikka akku tyhjenisi kesken vedon, jos virtapiuha vain on mukana ja verkkosähkö ulottuvilla.

Seitsemän CP-06:n lähdöistä on kapasiteetiltaan enintään 100 mA:n laitteille, kahdeksas anto kykenee syöttämään 500 mA:n virran, mutta yhtäaikaisesti akusta saa ulos kuitenkin vain yhteenlaskettuna 700 mA:n verran. Ajatuksena lienee, ettei koko soundirysää kuitenkaan polkaista käyttöön kerralla, vaan eri pedaaleiden käyttö lomittuu sopivasti.

Jännite on kaikissa syötöissä yhdeksän volttia.

Lähtöliitinten päällä on verraten kirkkaat siniset ledit, jotka syttyvät aina kun akku kytketään käyttöön tai lataukseen.

Image


Paketissa on mukana kahdeksan varsin jämäkkää virtajohtoa pedaaleiden kytkemiseen ja oikein näppärä bonus on pieni adapterinysä, jolla johdon napaisuuden saa käännettyä jonkin poikkeuksellisesti kytketyn pedaalin syöttöä varten.

Hinta 122 €

Lisätiedot: R-Jam Group

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 5/2014. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.