König & Meyer – ruuvileuka ja pallonivel helpottavat äänitystä tai filmausta!

|
Image

Nykyaikaiset pienet ääni- ja videotallentimet tekevät harjoitusten ja keikkojen omatoimisesta tallentamisesta helppoa. Edellyttäen että tallentimen saa sopivaan paikkaan ja oikeaan asentoon. Saksalaisella K&M:llä on muutamakin näppärä apuri tähän saumaan.

König & Meyer 23720 ja 19695 ovat kaksi erillistä tuotetta, joita voi käyttää myös yhdistelmänä. Ensinmainittu on yksinkertainen ruuvilla tiukattava leuka, jonka voi kiinnittää esimerkiksi pöytälevyyn (levyn maksimipaksuus 53 mm) tai putkeen (maksimi halkaisija 42 mm).
Leuan eri tahoilla on neljä sisäkierrettä, joihin pakettiin kuuluva kaksipäinen ruuvi voidaan tiukata joko näppivoimin tai mukana toimitettavalla kiintoavaimella. Ruuvin toiseen päähän taas voi kiinnittää videokameran tai vaikka kompaktin äänitallentimen.

Tallentimen asemointi on verraten joustavaa jo noinkin, mutta vielä enemmän vapauksia saa, kun ottaa avuksi pallonivelen (19695), joka ruuvataan leuan ja tallentimen väliin. Sen jälkeen suuntaus käy jo todella jouheasti, ja käytännössä enää tallentimen oma fyysinen rakenne asettaa rajoja asennolle.

Huomioida kannattaa, että 19695-palloniveltä voi käyttää myös ilman leukapuristinta, sillä sen voi ruuvata suoraan mikrofonitelineeseen.
Jos kiinnitettävän esineen paino kipuaa reilusti yli kilon, lähdestytään pallonivelen lukituksen rajoja eikä asennon pitävyydestä ole enää takeita. Leuan pitkä ja verraten hontelo ruuvikin alkaa oireilla niin raskaan taakaan pitelystä, etenkin jos leuka kiinnitetään putkeen, josta leuka ei saa yhtä tanakkaa otetta kuin tasopinnasta.
Nykyiset ääni- ja videotallentimet painavat ilman paristoja keveimmillään kuitenkin vain sadan gramman pintaan ja verraten kookaskin videokamera jää reilusti alle kilon. Sellaisen massan kanssa sekä leuka että pallonivel toimivat erinomaisesti ja tallennin pysyy luotettavasti sijoillaan

Hinnat:
• K&M 23720 18 €
• K&M 19695 15 €

Lisätiedot: Soundtools
verkkosivusto
 
Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 6/2014. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.
 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa näköispainoksena Lehtiluukkupalvelusta.