Sennheiser HD6 Mix – kuulokkeet audiotyöläiselle

|
Image

Sennheiser julkisti loppukeväästä kolme uutta kuulokemallia, joisa kaksi on suunnattu erityisesti DJ-käyttöön. Yhtenä kolmikossa oli kuitenkin HD6 Mix -malli, jonka ominaisuudet viittaavat pikemminkin saliäänen, monitorimiksauksen tai vaikkapa ulkotuotannon eri tehtävien suuntaan.

HD6 Mix -pakettiin kuuluu kuulokkeiden lisäksi vetoketjullinen, puolikova kangaspäällysteinen
kuljetuskotelo sekä kaksi johtoa. Niistä ensimmäinen on koko mitaltaan suora, toinen taas suora kuulokkeiden puoleisessa päässä ja kierteinen liittimen päässä.
Liitin on 3,5 mm:n piikillä, mutta mukana tulee kierteellä kiinnittyvä sovite 6,3 mm:n jakkia varten. Luureihin johto lukittuu napakasti 90 asteen kiertoliikkeellä ja kaapeli on helposti vaihdettavissa.

HD6 Mixin rakenne on vankan oloinen, mutta silti keveä. Kevään uutuuskolmikosta HD6 Mix eroaa mm. sen osalta, että kumpaakaan kuulokeosaa ei voi DJ-tyyliin kääntää pois korvalta.
Kuulokkeet on kuitenkin nivelöity niin, että ne asettuvat vaivattomasti paikoilleen. Kun jämerä sankakin on pehmustettu, on käyttötuntuma oikein mukava.
Kuulokkeen kuppi on umpinainen ja rakenne vaimentaa ulkoista ääntä tehokkaasti. Miellyttävän pehmeällä keinonahalla verhotut tyynykkeet ympäröivät korvan tiiviisti ja täydentävät äänieristyksen omalta osaltaan.

Miksaustoimen ohessa HD6 Mix voisikin olla myös hyvä valinta studion muusikkokuunteluun rumpalia myöten. Sointi on puhtaan selkeä ja erotteleva alarekisteriä myöten ja kuulokkeista heltiää äänenpainetta enemmän kuin on kohtuullista edes käyttää.

Suositushinta: 260,40 E
Lisätiedot: Sennheiser Suomi

Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 4/2014. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.