RightOn Straps – pätevä hihna

|
Image

Espanjalla on nahkatuotteiden valmistajana perinteitä, eikä ideatasolla matka tavallisesta vyöstä kitarahihnaan nyt niin kauhean pitkä ole.

Tämä on hoksattu myös RightOn Straps -firmassa, jonka hihnojen pituutta säädetään samaan tapaan kuin monissa vöissä nykyään: avataan kaksi ruuvia vastakappaleineen, jonka jälkeen hihnan kapeampaa osaa voi liu’uttaa syvemmälle leveän osan sisään, tai päinvastoin hilata sitä esiin pituuden lisäämiseksi. Sitten taas ruuvit kiinni ja säätö on hoidettu.

Image

Toinen kätevä piirre on hihnan sisäpintaan ommeltu plektratasku. Niissä kitaroissa, joissa hihnatappi hihnatappi on rungon yläkulmassa (esim. Stratossa tai Les Paulissa), saa reserviplektran melko helposti esiin soiton lomassa.
Jos taas hihnatappi on rungon takana (vaikkapa SG tai 335), hihna painuu niin tiukasti soittajan rintaa vasten, että soittolehdykän esiin kaivaminen on työläämpää.
Kolmas RightOn-ominaisuus on lisävarusteena myytävä, hihnaan pujotettava nahkainen tasku, joita löytyy sekä huuliharpuille että kitaralangattoman lähettimille mitoitettuina.
•••
Kokeiltu RightOn-hihna vaikutti kaikin puolin huolellisesti valmistetulta, viimeistely oli siistiä ja materiaalit kunnollisia. Hihnan kumpikin pää on melko paksu ja jäykkä, ja niiden reiät asettuivat perinteisen hihnatapin ympärille napakasti. Tämä teki Schallerin lukitsevien helojen asentamisesta toisaalta hieman haasteellista. Reikien tuki tukiompeleet olivat niin likellä, että aukon suurentaminen normaalisti käyttämälläni stanssilla ei käynyt päinsä vaan avarrus piti hoitaa varovasti pienen taltan kärjellä. Hihnan paksuuden vuoksi Schallerin kierreholkin pituus oli myös loppua kesken, mutta pienellä puristuksella asennus
kuitenkin onnistui ja lopputulos oli hyvä.
Nyt kokeiltu RightOn-hihna on kyllin leveä ja sopivan pehmeä painavankin soittimen kannatteluun, ja erityisesti hihnan hieman karhea sisäpinta osoittautui arvokkaaksi asiaksi: kaulapainoinen SG-mallikin pysyy balanssissa, eikä otekäden tarvitse koko ajan pidellä kitaraa oikeassa asennossa.

Hinta: 79 euroa
Lisätiedot: R-Jam Group Oy
 


Rivakat käyttötestit ovat Riffissä julkaistavia lyhyitä artikkeleita tuotteista, joilla on selkeä ja yksinkertainen tehtävä ja useimmiten sen mukainen toteutus. Tämä Rivakka on julkaistu alunperin Riffin numerossa 3/2014. Vastaavia juttuja löydät tuoreeltaan jokaisesta painetusta Riffistä.


Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio on vuosikerrasta 2011 alkaen ostettavissa Lehtiluukkupalvelusta.